Tradycyjne “Święto Golonki”

4 czerwca podczas Święta Golonki uczniowie Rzemieślniczej Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Pilźnie tradycyjnie brali udział w konkursie kulinarny, rywalizując z uczniami Technikum Gastronomicznego z Tarnowa. Tematem konkursu były schab i polędwiczki wieprzowe w różnym wydaniu. Rzemieślniczą Zasadniczą Szkołę Zawodową w Pilźnie reprezentowali: Patryk Czekański (autor roladki wieprzowej ze szpinakiem z puree z ziemniaków i surówką z kapusty pekińskiej), Krzysztof Mroczek (wykonał przysmak podkarpacki) oraz Iza Loś (przygotowała roladkę wieprzową ze szpinakiem z puree z ziemniaków oraz surówką z kapusty pekińskiej). Cieszymy się, że zwycięzcą rywalizacji okazał się Patryk, podczas gdy Krzysztof zajął II miejsce, a Iza otrzymała wyróżnienie. To kolejny kulinarny sukces naszych uczniów.

Link do pobrania filmiku:
http://wyslijto.pl/upload_success/533eym3dps

 

Galeria z tego Święta:

Święto Golonki